Organisatie Service Manager Dag

De Service Manager Dag wordt georganiseerd namens het KNVI Special Interest Group Beheer & Service Management. Het KNVI is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar ruim 2.500 leden hun kennis verdiepen en hun netwerk onderhouden.

Het organisatieteam dat zich al meerdere jaren – vrijwillig – voor de Service Manager Dag inzet bestaat uit de volgende personen:

Dave van Herpen: is a practitioner, coach and speaker in the field of Agile, Lean, ITSM and DevOps. Dave has been involved in several Agile and DevOps transformations in both public and commercial organizations. He has extensive experience in practically applying Lean and Agile principles and instruments to operational service and support environments, such as Scrum, Kanban for service teams, business value prioritization for change management, and many more.

Stephen Ley: Na eerst jaren in diverse restaurants te hebben gewerkt en via diverse programmeurs rollen ben ik in het vakgebied Service Management beland. Ik vind het de uitdaging om een omgeving te creëren waarin IT’ers helpen om de business zijn doelstellingen te laten realiseren. Het mooie van dit vakgebied is dat er juist een verbinding gemaakt kan worden tussen IT en Business. IT is allang niet meer de uitvoerende club. Met de ontwikkelingen zoals Agile en DevOps worden IT en Business steeds meer geïntegreerd.

Voor het derde jaar betrokken bij de organisatie van dit evenement en ieder jaar blijft het inspirerend!

Philippe Lardinois: Vanuit mijn corporate project excellence rol bij Diebold Nixdorf zie ik (als oud-servicemanager) bij onze projecten uitdagingen bij het niet tijdig aanhaken van en onvolledig overdragen aan beheer.

Het aantal IT-wijzigingen en de snelheid waarmee die moeten worden opgelost zet je alleen nog maar meer onder druk. Het vraagt van de ontwikkelaars een service-mindset en van jou als beheerder een ontwikkel-mindset. De overdrachtsmuur is een membraam geworden met business KPI’s die jezelf pragmatisch mag managen.  Het oplossend vermogen aan beide kanten maakt of je het als IT afdeling gaat redden. Je bedrijf verwacht een ‘can-do’ houding van je. Wij gaan je daarbij helpen: met inzichten uit de theorie en praktijk die je morgen zelf kan toepassen.. Zoals je inmiddels van ons gewend bent weer een programma  met nationale en internationale celebs uit het vakgebied. We trekken de avond erbij omdat we zoveel moois niet in de kantooruurtjes kwijt kunnen.  Kom niet alleen luisteren, maar ook brengen op 23 maart in de Rijtuigloods in Amersfoort. Ik zie je!

Maarten Bordewijk: is een ervaren IT-servicemanagement trainer en consultant. Hij is geaccrediteerd voor ITIL, ISO/IEC20000, BiSL, Agile Scrum en een scala aan bedrijfssimulaties, waaronder Apollo13 en de Challenge of Egypt. Maarten is sterk in het ontwikkelen van mensen in organisaties. Hij kan goed achterhalen wat de vraag achter de vraag is. Hij is actief in servicemanagement sinds 1995. Hij heeft gewerkt bij Pink Elephant, Getronics, GamingWorks, maar ook Wereld Natuur Fonds. In 2014 heeft hij zijn eigen trainings- en adviesbureau opgestart: Bordewijk Training & Advies. Tot zijn klanten behoren o.a. Ziggo en Heineken. Maarten heeft geregeld in binnen- en buitenland gesproken op congressen. Hij co-auteur van het boek De Kleine ITIL, uitgegeven door Academic Service/Sdu Uitgevers.

Murat Kocamis: Ik ben sinds 2015 betrokken bij de organisatie van de service manager dag en als interim IT professional bij Yacht heb ik in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van service management en dan voornamelijk vanuit een delivery oogpunt. Service is dat op opzicht ook een deel van mijn DNA.

Na de succesvolle SMD van 2016 met “user central” als thema, gaan we de komende SMD2017, met “Pop up! IT” als thema, dieper op dienstverlening in snel veranderende omgevingen en hoe je hiermee om zou kunnen gaan. De business is zich steeds meer wendbaarder aan het organiseren en daar is ook een flexibelere IT organisatie voor nodig, die zich daar ook in kan vinden en kan aanpassen naar de behoefte waar nodig.

Robert de Koning: is een Advisory Transformation Consultant bij DELL EMC en al heel wat jaren bezig met veranderingen in de IT. Als manager maar ook als consultant. Het grote probleem dat elke keer weer naar voren komt is het verschil in snelheid tussen wat de klant wil en wat de IT kan leveren. Met de emancipatie van de klant door de ver-clouding van de IT via de (cloud)providers ligt de druk op de interne IT nog veel hoger.
POP UP IT wil een inzicht geven in de houding, het gedrag en de cultuur die noodzakelijk is om weer responsiever te worden naar de klant toe.

Edsko Hekman: Ik ben voor het vierde jaar betrokken bij de organisatie van Service Manager Dag. Ik ben werkzaam bij Philips als team leider van een groep functioneel beheerders. Binnen Philips word dit aangeboden als een service. Bij functioneel beheer zit je natuurlijk op het mooie snijvlak van business en IT. En daar valt, ondanks de vele frameworks die IT rijk is, nog steeds een hoop te winnen. Key aandachtsput daarbij is, hoe verrassend, communicatie en een pro-actieve, leergierige houding.

Het organiseren van SMD geeft een prachtige inkijk in wat IT allemaal te bieden heeft en welke veranderingen elkaar in een steeds hoger tempo op lijken te volgen. De passie en kennis die ik daarbij waarneem bij mijn mede organisatoren is enthousiasmerend. De sfeer in de groep is geweldig en communicatie kort, maar snel en doordacht. Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel.

Ik hoop dat ik dit nog lange tijd mag organiseren. De onderlinge discussies zijn geweldig om te volgen en zeer inspirerend